Het is al even bekend dat de PlayStation 5 backwards compatibility zou hebben, maar tot welke generatie van de console dat zou teruggaan was nog niet bkend. Mark Cerny heeft in zijn lange PlayStation 5 presentatie nu duidelijk gemaakt dat het zich beperkt tot PlayStation 4 games. Het zal dus niet mogelijk zijn om PlayStation, PlayStation 2 en PlayStation 3 games op de console te spelen, maar dat viel enigszins te verwachten. Overigens zullen niet alle PlayStation 4 games op de PlayStation 5 te spelen zijn, want om het werkend te krijgen vereist elke game individuele aanvullende ontwikkeling.

Onntwikkelaars moeten dus zelf de games klaarmaken via een update om op de PlayStation 5 afspeelbaar te zijn. Cerny benoemt echter dat ‘bijna alle populaire’ PlayStation 4 games op de nieuwe console zullen werken, dus het aanbod zal naast de toppers wel een beperkte set PS4 titels ondersteunen.

Vanaf 19 november kun je de PlayStation 5 kopen voor € 500,- of de Playstation 5 digital edition voor € 400,- Je kunt daar ook een PlayStation 5 pre-order plaatsen.