Sony wil nog niet zeggen dat het de PS5 is,  maar ze hebben eindelijk bevestigd dat er een nieuwe console aan komt.

De CEO van Sony, Kenichiro Yoshida, heeft tegen de Financial Times gezegd dat hij op dit moment alleen kan zeggen dat Sony werkt aan next-gen hardware. Yoshida wilde niet zeggen voor welke console, of uitleggen welke hardware hij bedoelt.

Natuurlijk is het is geen verassing dat ze al begonnen zijn met de ontwikkeling van de nieuwe PS5. Logisch want de eerste PS5 games zijn al aangekondig voor de next-gen console. Maar dit officiële statement doet denken dat een formele aankondiging nu niet lang meer op zich zal laten wachten.

De krant meldt ook dat haar bronnen hebben gemeld dat de aankomende console “misschien niet een enorme sprong ten opzichte van PS4 zal zijn, en dat het basisontwerp gelijk zal blijven.”

Door het succes van Nintendo’s hybride Switch en de aankondiging van Microsoft’s Project xCloud is er de vraag ontstaan of Sony vergelijkbare benaderingen van één of beide zou nemen.

Vanaf 19 november kun je de PlayStation 5 kopen voor € 500,- of de Playstation 5 digital edition voor € 400,- Je kunt daar ook een PlayStation 5 pre-order plaatsen.