De huidige generatie consoles maakten 4K-games voor het eerst beschikbaar voor de gemiddelde gamer. Dankzij consoles zoals de Xbox One X kunnen gamers veel spellen spelen op 4K- en ultra-instellingen. Microsoft noemde de Xbox One X de krachtigste console aller tijden, en dat was absoluut een verdienstelijke titel omdat de console de eerste console was die in staat was om games te spelen op echte 4K-games en niet alleen op first-party games. Volgens de laatste geruchten over de specificaties van de PS 5 zal de console erg krachtig zijn voor een console.

GPU AMD Navi van PS 5
Volgens de laatste geruchten gaat de Sony PlayStation 5 een nieuwe 7nm GPU maken, gemaakt door AMD. De 14nm Vega 10 GPU bevat in totaal 4.096 streamprocessors, maar dankzij de 7nm-grootte van de Navi GPU kan AMD 1,6x meer logica in dezelfde hoeveelheid ruimte passen. Onthoud dat dit slechts een gerucht is, dus neem het met een korrel zout. Verwacht wordt dat de PS 5 een krachtige GPU zal gebruiken die zich richt op de mid-range pc-markt wanneer deze waarschijnlijk in 2020 wordt uitgebracht. De GPU van de PS 5 zal waarschijnlijk veel krachtiger zijn dan zelfs de GPU van Xbox One X, maar wanneer die uitkomt moet de prijs toch rond $ 500 liggen.

PS5’s custom AMD CPU
Net als alle andere keren zal AMD waarschijnlijk een custom-CPU maken voor de console die lijkt op wat de PS4 en Xbox One deden. De CPU zal waarschijnlijk erg zwak zijn, omdat consoles meestal een krachtige GPU hebben maar een zwakke CPU. De CPU is meestal net voldoende om de GPU niet in de weg te zitten.

Vanaf 19 november kun je de PlayStation 5 kopen voor € 500,- of de Playstation 5 digital edition voor € 400,- Je kunt daar ook een PlayStation 5 pre-order plaatsen.