Lang terug, in 2014 werd Dead Island 2 aangekondigd. En het lijkt erop dat het spel nu toch weer in ontwikkeling is. Door moeilijke omstandigheden kwam Dead Island 2 maar niet af en de ontwikkeling van de titel is nog steeds in de handen van Dambuster Studios. Maar het lijkt erop dat de studio momenteel actief op zoek is naar manieren om de game zo goed als mogelijk te maken en om de game zo snel mogelijk uit te brengen.

Er stond onlangs een vacature online waarin gezocht werd naar een Art Director voor het volgende deel van de Dead Island-franchise. De vacature vermeldt hierbij dat de game geschikt zal zijn voor “de huidige en toekomstige platforms”. Als we er dus vanuit mogen gaan dat de volgende generatie consoles eind 2020 in de winkel zal liggen, dan zou Dead Island 2 niet zo heel erg lang meer op zich laten wachten. Uiteraard is het ook een mogelijkheid dat de game pas in de loop van 2021 uitkomt en dit dan op zowel de PS4 als de PS5.

Vanaf 19 november kun je de PlayStation 5 kopen voor € 500,- of de Playstation 5 digital edition voor € 400,- Je kunt daar ook een PlayStation 5 pre-order plaatsen.