Sony heeft nog nauwelijks details bekend gemaakt over de komende generatie PlayStation VR. Wel ziet Sony nog steeds toekomst in virtual reality, dus is het aannemelijk is dat er een opvolger in ontwikkeling is. De website Inverse heeft onlangs enkele patenten ontdekt die ons een idee geven wat we kunnen verwachten van de nieuwe generatie PlayStation VR. Volgens het artikel krijgt de headset in de Verenigde Staten een adviesprijs van $250 dollar en dat komt bij ons neer op hetzelfde bedrag maar dan in euro. Voor dat geld krijg je dan wel veel, want de PSVR 2 zou draadloos te gebruiken zijn met een accuduur van vijf uur.

De headset is voorzien van gezichts- en oogtracking waardoor een PlayStation Camera niet langer vereist is. De patenten geven aan dat Sony streeft naar een resolutie van 1440 x 560 pixels per oog. Het scherm heeft een beeldveld van 220 graden en een refreshrate van 120 Hz. Ook hoorden we het gerucht dat Sony werkt aan een handschoen met haptische feedback om een van de meest diepgaande virtual reality-ervaringen te creëren.

Eind 2020 kun je de PlayStation 5 kopen. Wanneer de PSVR 2 uitkomt is nog niet bekend.

Vanaf 19 november kun je de PlayStation 5 kopen voor € 500,- of de Playstation 5 digital edition voor € 400,- Je kunt daar ook een PlayStation 5 pre-order plaatsen.