Electronic Arts heeft tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers bekendgemaakt dat er al langere tijd wordt gewerkt aan games voor de PlayStation 5. Blake Jorgensen, chief financial officer (CFO), zegt enthousiast te zijn over de komst van de nieuwe console in 2020. We mogen aannemen dat de CFO van EA goed ingelicht is en dus is zijn opmerking dat de PS5 in 2020 komt een goede bevestiging van wat we al eerder hebben gemeld.

De PS5 zal volgens Jorgensen niet uitkomen voordat Madden NFL 21 is uitgebracht. Dat spel zal naar verwachting in augustus 2020 wordt uitgebracht.  “We werken hard aan het ontwikkelen van games voor volgend jaar op PS5”, aldus de CFO van EA. “Ik denk dat iedereen in de industrie dat doet. Zoals in het verleden is gebeurd, zullen alle games niet onmiddellijk voor PS5 verschijnen. We zijn klaar voor de PlayStation 5 en we zijn er erg enthousiast over. We werken er al een tijdje voor”, voegde hij eraan toe.

Je kunt de PlayStation 5 kopen vanaf 2020 voor een vermoedelijke prijs van 499 euro.

Vanaf 19 november kun je de PlayStation 5 kopen voor € 500,- of de Playstation 5 digital edition voor € 400,- Je kunt daar ook een PlayStation 5 pre-order plaatsen.