We hebben recent al nagemaakte 3D beelden van de PS5 devkit laten zien, maar er is nu ook een echte foto van het apparaat te zien. Via ZoneofTech is er een foto van de devkit, met de codenaam Prospero, te zien. Volgens het YouTube-kanaal bestaat er een mogelijkheid dat de devkit op het definitieve ontwerp van de PS5 zal lijken. Gezien de vrij apart vorm, denken wij echter dat het uiteindelijke PS5 ontwerp iets behoudender zal zijn. Immers moet het bij iedereen mooi in de huiskamer staan.

De PS5 devkit ziet er ongeveer hetzelfde uit als de 3D concepten. Aan de bovenkant het koelsysteem in de vorm van een V. Dat is mogelijk een verwijzing naar de vijfde generatie PlayStation 5. De devkit heeft een tweekleurig ontwerp, net als eerdere PS4-devkit’s. Sony heeft gekozen voor een glanzende zilveren afwerking, terwijl de overige delen van zwart plastic zijn gemaakt. Al in 2018 werden de eerste devkits geleverd, terwijl deze versie ‘Prospero’ pas sinds het begin van de afgelopen zomer beschikbaar is.

De devkit dankt zijn code naam aan de hoofdpersoon uit William Shakespeare’s The Tempest. In het stuk is Prospero een humeurige tovenaar die wordt bijgestaan door karakters zoals de magische geest Ariel en de edelman Gonzalo. Dat is heel opvallend, omdat Ariel en Gonzalo niet alleen karakters zijn in The Tempest: ze zijn ook de codenamen voor niet-vrijgegeven AMD-chips. En die worden ontwikkeld voor de volgende generatie consoles. Kan geen toeval zijn dus.

Vanaf 19 november kun je de PlayStation 5 kopen voor € 500,- of de Playstation 5 digital edition voor € 400,- Je kunt daar ook een PlayStation 5 pre-order plaatsen.