Zoals wij al reeds maanden geleden konden melden, heeft Sony nu ook officieel aangekondigt dat de PlayStation 5 eind 2020 gelanceerd zal gaan worden. In het officiële bericht wordt gemeld dat de PS5 eind 2020 te koop zal zijn, maar ook wordt de nieuwe PS5 controller geïntroduceerd. Deze controller krijgt een betere feedback optie ‘haptic feedback’ genaamd. Spelers kunnen daardoor het verschil voelen tussen een tackle in FIFA of een crash in Gran Turismo.

Ook de triggers krijgen een update. De L2 en R2 buttons worden zogenaamd ‘adaptive’. Dit wil zeggen dat de weerstand van deze triggers ingesteld kan worden door ontwikkelaars. Zo kan het bijvoorbeeld moeilijker zijn om de button in te drukken als je een boog spant.

Wil je als eerste een PS5 tegen een scherpe prijs? Meld je dan aan voor onze PS5 pre-order service. We verloten ook nog eens mooie prijzen onder de aanmelders!

Vanaf 19 november kun je de PlayStation 5 kopen voor € 500,- of de Playstation 5 digital edition voor € 400,- Je kunt daar ook een PlayStation 5 pre-order plaatsen.