De Sony PlayStation 5 Maakt Cloud Gaming Groot

Gamers staan te trappelen om next-gen consoles te zien verschijnen. Volgens de laatste geruchten gaat de Sony PlayStation 5 een AMD Navi GPU en AMD Ryzen als zijn CPU gebruiken. Voor het eerst kan dit 4K gaming 60 FPS ultra mogelijk maken voor triple-A videogames en dat is op een console van € 400. De PS 5 zal naar verwachting de Navi-architectuur bevatten, en het zal een 7nm-proces zijn, wat goed nieuws is voor fans van de PS 5. Het zou ook aan CPU-kant niets ontbreken, dankzij geruchten over de PS 5 met AMD Ryzen CPU’s. In de afgelopen jaren is cloud-gaming steeds populairder geworden en voor de eerste keer is een console mogelijk voorzien van echte cloud-gaming.

Zal op de PS 5 goede cloudgaming mogelijk zijn?
Volgens de laatste geruchten heeft Microsoft gewerkt aan een behoorlijk cloudgamen platform dat waarschijnlijk uitkomt met de volgende Xbox. CEO Lisa Su verklaarde dat AMD nu samenwerkt met Microsoft “in gameconsoles” en denkt dat de twee bedrijven “een beeld hebben waar cloud computing naartoe gaat.” Met de wifi-snelheden over de hele wereld zou het logisch zijn voor Sony om nu juist cloud gaming te introduceren met hun console. Zo niet, dan zal het op zijn minst PS Now bevatten. Dankzij PS Now kunnen gamers de nieuwste game op hun PS4 streamen voor een maandelijks abonnement, maar het systeem is kapot, dus het wordt niet echt gebruikt door gamers. Er wordt gezegd dat Sony over de juiste cloud-gaming beschikt op de PS 5 en eindelijk cloudgaming mainstream maakt.

Wanneer komt de PS 5 uit?
Volgens de laatste geruchten zal de Sony PlayStation 5 ergens in 2020 verschijnen.

Vanaf 19 november kun je de PlayStation 5 kopen voor € 500,- of de Playstation 5 digital edition voor € 400,- Je kunt daar ook een PlayStation 5 pre-order plaatsen.