Volgens Marcus Sellars zijn de eerste PlayStation 5 development kits naar third party-studios verzonden.

Sellars is een insider die ook verantwoordelijk was voor het lekken van de nieuwe Call of Duty. Dit wordt waarschijnlijk Black Ops 4 en hij was de eerste die dit meldde. Daarnaast wist hij te melden dat Nintendo Switch Diablo 3 krijgt en dat er een nieuwe Nintendo Direct aankomt.

We willen benadrukken dat het hier gaat om geruchten en dat er op dit moment nog helemaal niets is aangekondigd rondom een eventuele PlayStation 5. Met dit in het achterhoofd kunnen we wel melden dat diezelfde Marcus Sellars heeft laten weten dat er eerder dit jaar PlayStation 5 dev kits zijn verzonden naar third party-ontwikkelaars. Sellars zegt niet wanneer dit precies gebeurd zou moeten zijn.

PS5 dev kits went out early this year to third party developers.

— Marcus Sellars (@Marcus_Sellars) 6 maart 2018

Dev kits zijn PC’s met hardware die gelijk is aan de consoleversie. Deze kits zijn niet altijd exact hetzelfde als het uiteindelijke product, maar geven een goed beeld van de specs die in de console zitten. Op deze manier kunnen ontwikkelaars al aan de slag met het ontwerpen van games.

Als dit gerucht klopt, kunnen we in 2019 of 2020 de PlayStation 5 verwachten. Dit is nergens bevestigd, dus we moeten wachten op een bevestiging vanuit Sony.

Vanaf 19 november kun je de PlayStation 5 kopen voor € 500,- of de Playstation 5 digital edition voor € 400,- Je kunt daar ook een PlayStation 5 pre-order plaatsen.