Tijdens de Game Awards onthulde Gearbox Publishing en ontwikkelaar Counterplay Games de eerste game die naast de PC exclusief speelbaar zal zijn op de PlayStation 5. De RPG richt zich op melee-gevechten in plaats van vuurwapens. Om betere spullen te verkrijgen zul je op zoek moeten naar loot.  Je kunt bijvoorbeeld pantsersets en vlammende zwaarden vinden. Maar ook kun je spullen winnen door vijanden en bazen te verslaan.

“We innoveren met Godfall om een frisse kijk op actie-RPG’s te bieden door aanvallende gameplay te belonen en elke hit belangrijk te maken”, zei Keith Lee, Counterplay Games-ceo en creative director van Godfall. “We willen namelijk dat verlangen naar het op één na beste stuk in je personage opbouwen, dus we zijn van plan spelers veel loot te bieden om ervoor te zorgen dat gameplay en speelstijlen een betekenisvolle impact hebben.”

Godfall speel je in derde persoonsperspectief. Dat kan solo spelen of je samen met een vriend of vrienden als je duo of trio co-op speelt. De titel verschijnt alleen voor de PS5 en PC  en is te koop via de Epic Games Store. Gearbox is van plan om Godfall eind 2020 uit te brengen, vermoedelijk rond de lancering van de PlayStation 5.

 

Vanaf 19 november kun je de PlayStation 5 kopen voor € 500,- of de Playstation 5 digital edition voor € 400,- Je kunt daar ook een PlayStation 5 pre-order plaatsen.