De aankondiging van Google Stadia deed de gamingwereld wel even schudden op z’n grondvesten. Natuurlijk lijkt een hybride cloud/console het toekomstige model te gaan worden. Ook voor de PS5 zijn daar al genoeg geruchten over gepubliceerd. Maar het lijkt er vooralsnog op dat de PlayStation 5 qua hardware prima kan concurreren met Google Stadia. Jason Schreier van Kotaku denkt dat de PS5 console van Sony de 10,7 teraflops aan rekenkracht van Google Stadia prima kan volgen. En volgens verschillende bronnen zal de rekenkracht door AMD geleverd worden.

Ook zegt Schreier dat er nog maar een paar studio’s toegang hebben tot de ontwikkelaarskits van de volgende generatie PlayStation. Het artikel van Semiaccurate zegt ook dat de nieuwe consoles al in 2018 hadden kunnen verschijnen. En ondanks alle geruchten dat de devkits beschikbaar zijn gemaakt, is het aantal mensen dat geïnformeerd is over de volgende generatie consoles nog steeds zeer beperkt. ”

Wat interessant is, is dat Sony zicht richt op een rekenkracht van meer dan 10,7 teraflops, een getal dat vorige maand door Google werd genoemd tijdens de presentatie van Stadia. Dat zou betekenen dat de gpu qua prestaties krachtiger is dan een NVIDIA RTX 2080, Dat s een kaart die momenteel wordt aangeboden voor een bedrag rond de 700 euro, terwijl de Sony PS5 naar verwachting niet meer dan 499euro gaat kosten.

Vanaf 19 november kun je de PlayStation 5 kopen voor € 500,- of de Playstation 5 digital edition voor € 400,- Je kunt daar ook een PlayStation 5 pre-order plaatsen.