Grand Theft Auto VI komt er waarschijnlijk alleen voor de nieuwe generatie consoles PlayStation 5, Xbox Series X en natuurlijk pc. Volgens de doorgaans goed geïnformeerde Jason Schreier van Kotaku bevindt de game zich momenteel in de beginfase van ontwikkeling en ligt er een plan om dingen met de volgende GTA-game flink anders te doen.

Kotaku spreekt over een nieuwe game in de franchise, GTA 6, die bij de lancering een game van gemiddelde grootte zou zijn. En stapsgewijs met updates steeds groter zou worden. Het idee is vergelijkbaar met de updates die voor GTA Online worden uitgerold, echter zouden de updates nu mogelijk ook naar de singleplayer komen.

“Een plan dat het management heeft opgesteld voor de volgende game, een nieuwe game in de Grand Theft Auto-serie, is om te beginnen met een release van gemiddelde grootte (die volgens de normen van Rockstar nog steeds een grote game zou zijn) welke vervolgens wordt uitgebreid met regelmatige updates in de loop van de tijd, wat kan helpen om stress op de werkvloer te verminderen.”

Vanaf 19 november kun je de PlayStation 5 kopen voor € 500,- of de Playstation 5 digital edition voor € 400,- Je kunt daar ook een PlayStation 5 pre-order plaatsen.