Tijdens een interview gaf Mark Little van 2K Games aan wat hij graag zou zien in de komende generatie consoles. Wat betreft de PS5 weten we nog niet met zekerheid wanneer die uit gaat komen. Opvallend is wel dat Sony dit jaar PlayStation Experience overslaat wat kan betekenen dat dit sneller is dan gedacht.

2K Games ziet graag een aantal zaken veranderen en verbeteren bij de volgende generatie consoles. Zo gaf Mark aan dat het gebruik van Blu-ray’s steeds meer een uitdaging blijkt te zijn. Met de komst van 4K gaming worden graphics groter en hetzelfde geldt voor de steeds betere audio. Wanneer je als ontwikkelaar meer content wil toevoegen, kan de ruimte al snel te beperkt zijn, aldus Mark Little.

Als je het allemaal dan ook nog snel wilt laden, loop je vanzelf tegen een probleem aan. SSD’s zijn echter nog aan de prijzige kant en dus blijft het vermoedelijk een lastig ding voor ontwikkelaars en ook Sony bij de volgende generatie. Opslag gaat immers vooralsnog voor snelheid.

Wil je een PS5 kopen? Dan zul je nog wel even geduld moeten hebben dus, maar wellicht betekend het overslaan van de PS Experience wel dat het sneller zal zijn dan gedacht.

Vanaf 19 november kun je de PlayStation 5 kopen voor € 500,- of de Playstation 5 digital edition voor € 400,- Je kunt daar ook een PlayStation 5 pre-order plaatsen.