De PlayStation 5 (PS5) zou volgens een gerucht het enige platform kunnen worden waar Grand Theft Auto 6 voor wordt uitgebracht. Sony zou namelijk Take-Two Interactive willen overnemen. En dat is het moederbedrijf Rockstar Games. Het lijkt vrij onwaarschijnlijk om dat Sony’s eigen studio’s verantwoordelijk zijn voor succesvolle franchises zoals God of War, Uncharted, The Last of Us en Gran Turismo.

Via een journalist van Bloomberg, Yuji Nakamura,  komt het verhaal dat de geruchten over de overname van Take-Two niet waar zijn.

Everyone including Wedbush already knew this, but here you go for the record: Sony confirmed to me there’s “no truth” to reports that it will acquire Take Two — Yuji Nakamura (@ynakamura56) March 14, 2019

Volgens MarketWatch heeft Wedbush Securities-analist Joel Kulina investeerders geïnformeerd dat Sony interesse heeft in een overname van Take-Two. “Het aandeel van Take-Two steeg met 4,7% op basis van geruchten dat Sony gesprekken op bestuursniveau heeft gevoerd om het bedrijf over te nemen. Dat zou het aandeel van het bedrijf waarderen op 130 dollar”, aldus Kulina. De website Gamesindustry.biz nam na het verschijnen van het nieuws contact op met de analist, waaruit bleek dat Kulina verrast was door de plotselinge aandacht. “Dit is puur onbevestigde marktspeculatie die de ronde doet”, zei de analist. “Ik ben in geen enkel opzicht de bron van dit verhaal en ik ben er niet zeker van wie mij citeerde, omdat ik niemand via de telefoon heb gesproken (tenzij iemand een rapport heeft gezien dat ik heb geschreven.”

Vanaf 19 november kun je de PlayStation 5 kopen voor € 500,- of de Playstation 5 digital edition voor € 400,- Je kunt daar ook een PlayStation 5 pre-order plaatsen.