Video Games Chronicle weet te melden dat  Horizon: Zero Dawn verder wordt ontwikkeld en een tweede deel gaat krijgen. In totaal zouden er drie delen moeten komen, zodat de gameserie een trilogie is.

Bij Guerilla Games kwam onlangs nog een vacature online die doet vermoeden dat ze aan Horizon: Zero Dawn 2 werken. Ze hebben altijd al gezegd dat ze graag meer spellen wilde maken. Zo was er al een script voor meerdere games gemaakt. Sony ging akkoord met de plannen toen de game in 2017 een groot succes werd op de PlayStation 4. Eigenlijk zou Horizon Zero Dawn 2 uitkomen voor de PlayStation 4, maar de ontwikkeling richt zich volledig op de PlayStation 5, aldus Video Games Chronicle.

Horizon: Zero Dawn 2 krijgt een co-op optie, al is het nog niet duidelijk op welke manier deze zal worden gebruikt. Guerrilla Games stond op het punt een co-op game preview te maken waarbij de voortgang zou worden meegenomen naar Zero Dawn 2. Maar het is niet bekend of deze plannen nog steeds actueel zijn. Uiteraard zal Horizon: Zero Dawn 2 gebruik maken van de specifieke functies van de Dual Sense.

Vanaf 19 november kun je de PlayStation 5 kopen voor € 500,- of de Playstation 5 digital edition voor € 400,- Je kunt daar ook een PlayStation 5 pre-order plaatsen.