Het internet denkt de werktitel van de PS5 te hebben gevonden

Als we internetgebruikers mogen geloven, is de werktitel van de Playstation 5 “Erebus.”

Een internetter met nickname Gamüsepizza merkte op dat twee lijsten met platforms in de code van Unreal Engine 4 de naam noemen van Erebus. Het platform maakte vooralsnog geen deel uit van de lijsten, tot de meest recente update.

Een paar andere dingen hebben bijgedragen aan de aanname dat de naam naar de PS5 verwijst. Ten eerste de naam zelf: Erebus is een griekse God die duisternis belichaamt. Nog veel belangrijker, hij wordt één van de eerste vijf (tadumtss) oorspronkelijke wezens in het universum genoemd.

De laatste drie producten Playstation-hardware hadden bovendien ook allemaal Griekse codenamen: de PS4 heette Orbis, de PS VR was Morpheus, en de PS4 Pro was Neo. Het is de moeite waard om te vermelden dat de voortzetting van deze trend volgens sommigen betekent dat Erebus een nieuw model van de PS4 is, in tegenstelling tot een gloednieuwe generatie.

Voor zij die zich afvragen waarom mensen er van uitgaan dat Erebus een Playstation-product en geen nieuwe Xbox-console is: dat komt doordat er meerdere berichten de ronde hebben gedaan dat Scarlett de werktitel is van de nieuwe Xbox, die ogenschijnlijk zowel als traditionele console en als streaming-box zal dienen.

Het is dit jaar reeds duidelijk geworden dat er een volgende generatie consoles wordt voorbereid. Er verspreiden meerdere berichten dat er games voor worden ontwikkeld, en uitgelekte berichten stellen dat ze in 2020 hun intrede zullen doen. Het verschijnen van de nieuwe generatie is op dit punt dus onvermijdelijk.

Hoe ze er daadwerkelijk uit zullen zien is een andere kwestie. Velen denken dat ze game-streaming zullen bevatten, een mogelijkheid waarover Ubisoft CEO Uves Guillemot stelt dat het de toekomst van gaming is en een einde zou kunnen maken aan de traditionele consolegeneratie-cyclus.

Vanaf 19 november kun je de PlayStation 5 kopen voor € 500,- of de Playstation 5 digital edition voor € 400,- Je kunt daar ook een PlayStation 5 pre-order plaatsen.