Een interessant bericht van T3 waar ze in gaan op de mogelijkheid dat er een nieuwe handheld PlayStation gaat komen met 5G verbinding. Het bericht is gebaseerd op een verklaring uit de jaarcijfers 2017 waarin wordt verklaard waarom Sony in de smartphone business blijft, terwijl de cijfers daar geen enkele aanleiding voor geven. Dit is de quote:

By enabling high-speed communication, low-latency and simultaneous connectivity, 5G, which is expected to be commercialized in the near future, is a technology which we view as having immense potential, since it can connect all portable devices to the cloud. In order to fully utilize this leading-edge technology, we need to retain in-house our fundamental research capability and capability to create related applications. By continuing to work on 5G in our smartphone business, we are aiming to develop 5G technology as a competency that can be used across the Sony Group.”

Dus de reden dat ze blijven is 5G en dan met name om 5G voor de hele Sony Group beschikbaar te maken en te ontwikkelen. In de Sony Group zit logischerwijs ook de PlayStation. Als je bedenkt hoe succesvol de Switch is van Nintendo, kun je je voorstellen dat Sony daar ook wel iets mee wil.

Toen Sony de PS Vita op de markt bracht hadden ze daar meer van verwacht, maar het was een fout. De Vita had geweldige technologie maar gewoon geen goede games en geen eco-systeem vanb ontwikkelaars. Het bloedde dood, terwijl er veel potentie in zat. Een op 5G gebaseerde PlayStation Portable hoeft dat probleem niet te hebben nu Sony streaming via PS Now heeft geintroduceerd.

Een 5G PSP heeft geen last van GPU beperkingen vanwege de streaming mogelijkheden en dus kun je gewoon mobiel Horizon Zero Dawn spelen of Red Dead Redemption 2. Ook gezien de recente ontwikkelingen op het gebied van streaming waar zowel Microsoft als Sony veel in investeren, zou dit echt geen gekke gedachte zijn.

Bron: T3 gaming

 

Vanaf 19 november kun je de PlayStation 5 kopen voor € 500,- of de Playstation 5 digital edition voor € 400,- Je kunt daar ook een PlayStation 5 pre-order plaatsen.