Star Wars is een mega succes als game, niet alleen als film. Lego games, MMORPG Knights of the Old Republic, noem maar op. Vanaf jaren tachtig tot nu toe zijn er van alle films altijd games gekomen. En voor elke computer/console was dat spectaculair. Het kan eigenlijk niet anders dan dat Star Wars ook op PS5 uit gaat komen.

Star Wars games zijn belangrijk voor de films, maar ook vice versa. En belangrijk voor de PS5 is dat developers er veel publiek mee kunnen bereiken. Publiek dat normaal misschien geen PS5 zou kopen. EA heeft meer dan een miljard verdient aan Star Wars battlefront, wat wel aangeeft hoe groot de Star Wars fan-base is.

De PS4 Pro had bijvoorbeeld een Star Wars battlefront bundel, waarmee je de game samen met je PS4 kocht. De PlayStation werd daarbij als de beste console voor het spel neergezet. Daarom is het ook belangrijk dat de PlayStation 5 ook gaat meeliften op het succes van Star Wars en vice versa en zo sales voor beide succesvol maakt.

De PlayStation 5 is te koop vanaf 2020 voor een prijs € 399 euro, zo is de verwachting. Wil jij vooraan de rij staan als de PS5 uitkomt? Schrijf je dan in voor de pre-order service en maak direct kans op een gratis PlayStation 5!

Vanaf 19 november kun je de PlayStation 5 kopen voor € 500,- of de Playstation 5 digital edition voor € 400,- Je kunt daar ook een PlayStation 5 pre-order plaatsen.