AMD Ryzen 3000 APU’s

Dankzij recente geruchten hebben we wat specificaties en benchmarkscores gekregen voor AMD’s next-gen Ryzen 3000 APU’s. Het lijkt erop dat Ryzen 3000u CPU-series dezelfde kerntelling en hetzelfde aantal threads zullen hebben als de nieuwste generatie APU’s. Er wordt gezegd dat de AMD Ryzen 3 3200u en 3300u over een basisklok van 2,1 GHz beschikken, terwijl de Ryzen 7 3500U en 3700U een basisklok van 2,6 en 2,2 GHz zullen hebben. Van alle vier de APU’s wordt beweerd dat ze 4 MB L3-cache bevatten. We weten dat de AMD Ryzen 3000u-serie CPU’s niet zullen doorgaan naar de Zen 2-architectuur omdat ze de codenaam Raven Ridge op Geekbench hebben. Dit is misschien een beetje teleurstellend voor diegenen die wachten op Ryzen 3000U omdat deze niet op de 7nm Zen 2-architectuur zal worden geplaatst.

Krijgt de PS 5 naar de een AMD Ryzen 3000U?

Dankzij een recent lek weten we dat iemand op PlayStation met Ryzen-technologie werkt.

“Een hoofdprogrammeur bij Sony, verbonden aan de Advanced Technology Group van het bedrijf, werkt met de Ryzen-technologie van AMD en verbetert de microarchitectuurinterface van de Zen-kern binnen de LLVM-compilerstack – een belangrijk onderdeel van een tool die wordt gebruikt in de PlayStation 4-ontwikkelomgeving. Natuurlijk is er geen PS4-product met de Ryzen-processor, wat tot speculatie leidt dat dit gerelateerd is aan een toekomstige next-gen PlayStation 5-console die momenteel in ontwikkeling is.

Het bewijs – ontdekt door Linux-specialist-site Phoronix – toont de zeer ervaren Sony-programmeur die een aantal commits maakte naar de LLVM-github in de afgelopen weken, allemaal gerelateerd aan de “znver1″ -architectuur, de codenaam voor AMD’s eerste generatie Ryzen processors. Bovendien bevestigt informatie op LinkedIn de betrokkenheid van de stafmedewerker bij de ontwikkeling van compilers voor PlayStation-hardware. Game credits in Media Molecule’s DriveClub van Tearaway en Evolution Studios bevestigen dat de ontwikkelaar ook deel uitmaakt van Sony’s Advanced Technology Group, die een aantal rollen vervult in de Sony-organisatie. ”

 

 

Vanaf 19 november kun je de PlayStation 5 kopen voor € 500,- of de Playstation 5 digital edition voor € 400,- Je kunt daar ook een PlayStation 5 pre-order plaatsen.