EDGE Magazine heeft een artikel gepubliceerd waarin ontwikkelaar Daedelic nieuwe detail heeft onthuld voor Lord of the Rings: Gollum. Deze titel is een van de eerste officieel bekendgemaakte PlayStation 5 games.

Daedelic heeft ervoor gekozen om een eigen variant van Gollum te maken. Hoe dat er dan uit ziet en wat dat betekend is niet bekend. En hoewel ze weten dat er veel fans zijn van Andy Serkis, die Gollum speelt, zal hij z’n rentree niet maken voor de game.

‘Tolkien didn’t give a size reference for Gollum to begin with, so in the first illustrations, he’s gigantic! He’s like a monster emerging from the swamp. [We] don’t want to displease the folks who have only seen the movies. But in short, he doesn’t look like Andy Serkis.’

De storyline van het spel gaat natuurlijk over Gollum en zijn relatie met zijn precious. De gameplay kent onder andere stealth levels, hele grote levels en de gespleten persoonlijkheid van Gollum en Smeagol. Dat is natuurlijk een interessant perspectief. Het zal betekenen dat je ingame kunt kiezen of je als Gollum of als Smeagol speelt en/of keuzes maakt.

De CEO van Daedelic verteld verder dat zijn studio een meerjaren contract heeft en dus is de verwachting dat er meerdere LOTR games van hun hand uit zullen gaan komen. Maar voor nu: geduld. De release van Lord of the Rings: Gollum staat pas gepland voor 2021!

Vanaf 19 november kun je de PlayStation 5 kopen voor € 500,- of de Playstation 5 digital edition voor € 400,- Je kunt daar ook een PlayStation 5 pre-order plaatsen.