Rocksteady is de ontwikkelaar van de Batman: Arkham-serie. De laatste titel ze uitbrachten is Batman: Arkham VR. Batman: Arkham Knight, de laatste game voor deze VR-titel dateert alweer van ruim drie jaar geleden. Het is dus wachten op de volgende game van Rocksteady, die volgens de geruchten Superman zou zijn.

Inmiddels doet een ander verhaal de ronde Rocksteady en als we dit verhaal mogen geloven, werkt de studio niet aan een Superman-game, maar aan een nieuwe Justice League. Dit nieuwe gerucht verscheen via een bericht op 4chan. De 4chan gebruiker deelde flink wat details. Sommige details zijn best opmerkelijk te noemen, zoals het gerucht dat de game al volgend jaar voor next-gen consoles zou moeten verschijnen.

  • De game is zowel singleplayer als coöp te spelen. Spelers kunnen tussen personages wisselen, net als in Batman: Arkham Knight. Het verhaal kan singleplayer of in coöp gespeeld worden. Ook is er nog een extra mode die volledig op multiplayer gericht is.
  • De titel van de nieuwe game is nog niet zeker. Mogelijke namen die Rocksteady zou overwegen zijn Justice League: Crisis, Justice League: New Crisis en Justice League: Infinite Crisis.
  • De Justice League game van Rocksteady zou volgend jaar moeten verschijnen voor de PlayStation 5, Xbox Scarlett en pc.  De PlayStation 5 zou ook begin volgend jaar onthuld worden. Dat lijkt ons onwaarschijnlijk.
  • De titel valt onder de noemer ‘games as a service’, dus spelers kunnen veel DLC verwachten. De game zou worden uitgebreid met verschillende uitbreidingen.
  • Personages die de game heeft zijn Superman, Batman, Wonder Woman, Flash, Green Lantern, Cyborg en Aquaman.
  • Er zijn verschillende steden in de game aanwezig, waaronder Metropolis, Gotham en Keystone. Meer steden zullen via DLC worden toegevoegd.
  • De villain in de game is Starro. Uitbreidingen bevatten onder andere Brainiac en Darkseid.
  • In het verhaal bevinden de superhelden zich nog in de beginfase van hun ‘carrière’. Ze zijn dus nog niet zo bekend.
  • Wat  betreft gameplay zou de Justice League game van Rocksteady lijken op de Batman: Arkham games. Wel is de gameplay meer verfijnd en ‘open’. Dit laatste zou volgens de bron betekenen dat sommige personages bijvoorbeeld kunnen vliegen.
  • De DLC onder andere nieuwe steden aan de game toevoegen. Ook zullen er personages als DLC verschijnen, waaronder Green Arrow, Hawkgirl en Martian Manhunter. Rocksteady zou de game jarenlang willen ondersteunen met nieuwe updates en content.

Rocksteady heeft eerder al easter eggs in hun games gestopt die hinten naar hun volgende titels. In een uitbreiding van Batman: Arkham Knight is een easter egg te vinden, waarbij je Starro kunt spotten. Volgens dit nieuwe gerucht is Starro een belangrijk personage in het verhaal van de Justice League game. Mogelijk was deze easter egg dus ook een hint.

Een sterke aanwijzing is dat de domeinnaam justiceleaguecrisis.com eigendom is van Warner Bros., het moederbedrijf van Rocksteady. Dit domein is eerder dit jaar verlengd. Opvallend is ook dat moderators van de Batman: Arkham subreddit berichten over dit gerucht snel verwijderd hebben, iets dat nauwelijks gebeurt bij soortgelijke berichten.

Al met al zijn er dus best wat aanwijzingen die ervoor zorgen dat dit nieuwe gerucht best realistisch lijkt. Maar of het klopt is lastig te zeggen, dus neem alles met een korrel zout. Hopelijk komt Rocksteady snel met de eerste informatie over hun nieuwe game.

Vanaf 19 november kun je de PlayStation 5 kopen voor € 500,- of de Playstation 5 digital edition voor € 400,- Je kunt daar ook een PlayStation 5 pre-order plaatsen.