Future Games

Nieuwe Justice League in 2019, ook op PS5?

Rocksteady is de ontwikkelaar van de Batman: Arkham-serie. De laatste titel ze uitbrachten is Batman: Arkham VR. Batman: Arkham Knight, de laatste game voor deze VR-titel dateert alweer van ruim drie jaar geleden. Het is dus wachten op de volgende game van Rocksteady, die volgens de geruchten Superman zou zijn.

Inmiddels doet een ander verhaal de ronde Rocksteady en als we dit verhaal mogen geloven, werkt de studio niet aan een Superman-game, maar aan een nieuwe Justice League. Dit nieuwe gerucht verscheen via een bericht op 4chan. De 4chan gebruiker deelde flink wat details. Sommige details zijn best opmerkelijk te noemen, zoals het gerucht dat de game al volgend jaar voor next-gen consoles zou moeten verschijnen.

Rocksteady heeft eerder al easter eggs in hun games gestopt die hinten naar hun volgende titels. In een uitbreiding van Batman: Arkham Knight is een easter egg te vinden, waarbij je Starro kunt spotten. Volgens dit nieuwe gerucht is Starro een belangrijk personage in het verhaal van de Justice League game. Mogelijk was deze easter egg dus ook een hint.

Een sterke aanwijzing is dat de domeinnaam justiceleaguecrisis.com eigendom is van Warner Bros., het moederbedrijf van Rocksteady. Dit domein is eerder dit jaar verlengd. Opvallend is ook dat moderators van de Batman: Arkham subreddit berichten over dit gerucht snel verwijderd hebben, iets dat nauwelijks gebeurt bij soortgelijke berichten.

Al met al zijn er dus best wat aanwijzingen die ervoor zorgen dat dit nieuwe gerucht best realistisch lijkt. Maar of het klopt is lastig te zeggen, dus neem alles met een korrel zout. Hopelijk komt Rocksteady snel met de eerste informatie over hun nieuwe game.