Sony heeft bekend gemaakt in 2019 niet aanwezig te zijn op de E3. Het nieuws heeft de geruchten aangewakkerd dat de onthulling van de PlayStation 5 volgend jaar zal plaatsvinden.

Volgens een nieuw verhaal is Sony van plan om in de loop van het jaar het bestaan van de PS5 aan te kondigen, gevolgd door een veel grotere onthulling op PlayStation Experience later in het jaar.

PlayStation 5 op PSX 2019

Volgens een Reddit-gebruiker, die eerder verklapte dat de PlayStation 5 niet op de E3 in 2019 zou worden aangekondigd, staan er twee evenementen op de agenda. “Een klein evenement in medio 2019, de volledige onthulling op PSX. Deze plannen kunnen overigens nog veranderen”, aldus de bron.

Hoe serieus deze informatie is, is nog maar de vraag, aangezien het toch al niet erg voor de hand lag dat Sony de E3 zou gebruiken voor de onthulling van de PS5. Desondanks valt het natuurlijk niet te ontkennen dat het opmerkelijk is dat Sony zich heeft teruggetrokken van twee grote evenementen: E3 2019 en PlayStation Experience. “Terwijl de industrie zich blijft ontwikkelen, blijft Sony voortdurend op zoek naar inventieve mogelijkheden om de community te betrekken”, aldus Sony in een verklaring aan Game Informer. “PlayStation-fans betekenen de wereld voor ons en we willen altijd innoveren, anders denken en experimenteren met nieuwe manieren om gamers te verrassen. We onderzoeken nieuwe en vertrouwde manieren om onze community in 2019 te verbazen en we kunnen niet wachten om onze plannen met jullie te delen.”

Vanaf 19 november kun je de PlayStation 5 kopen voor € 500,- of de Playstation 5 digital edition voor € 400,- Je kunt daar ook een PlayStation 5 pre-order plaatsen.