Het betreft hier geruchten afkomstig van het ResetEra forum en specifieker van GamesBeat journalist Jeffrey Grub. Hij heeft al eerder correct bericht over de Nintendo Direct voordat die wereldkundig werd gemaakt. En ook had hij eerder unieke informatie over Sony waardoor zijn geruchten toch geloofwaardig overkomen.

Volgens de berichten zal Sony op 4 juni de PlayStation 5 onthullen. En daarvoor al zullen games worden getoond voor de PlayStation 5. Dit zou betekenen dat we de komende maand al meer zullen leren over de komende games.

Jeffrey Grub, zei exact dit:

“Nu de E3 is geannuleerd, zijn een groot deel van de plannen en onthullingen uit die week verplaatst. Een aantal zijn eerder, terwijl sommige veel later komen. Een aantal zijn nog steeds in de E3-week. De eerste echte next gen console en games schowcase is nog eerder dan dat. Aangezien we nu in een rare situatie zitten en externe factoren invloed hebben op de industrie, kunnen de ontwikkelaars tot op het laatste moment hun plannen aanpassen.”

Aanstaande 2 juli komt ook een editie uit van PlayStation Magazine waarin nieuwe PS5 games worden onthuld.

Vanaf 19 november kun je de PlayStation 5 kopen voor € 500,- of de Playstation 5 digital edition voor € 400,- Je kunt daar ook een PlayStation 5 pre-order plaatsen.