Volgens sommige media zou een oud patent uit 2016 er op wijzen dat Sony het mogelijk wil maken dat oude games ook speelbaar zullen zijn op PlayStation5. Het patent omschrijft een manier waarop oude low-res graphics opgepimpt kunnen worden om er toch nog knap uit te zien op PS5.

De PS4 biedt nu standaard al geen ondersteuning hiervoor en via PlayStation Now is er slechts een beperkt aanbod. De games die je speelt worden daarnaast niet op je PS4 gespeeld maar op de servers van Sony’s PlayStation Now. Het lijkt er dus helemaal niet op dat dit patent ingezet zal worden om oude games op nieuwe consoles te spelen.

Waar de community en sommige media dus al aan het dromen waren van een PS5 met duizenden retro titels speelbaar, zal dat waarschijnlijk niet meer dan een droom blijven.

Sony PlayStation 5

De PS5 zal uit worden gebracht in 2021 volgens de laatste geruchten. Dat zijn het nog, want een officiële aankondiging is er nog steeds niet. Wel weten we al dat de PS5 zich zal richten op 4K gaming en hele dikke hardware zal hebben.

Vanaf 19 november kun je de PlayStation 5 kopen voor € 500,- of de Playstation 5 digital edition voor € 400,- Je kunt daar ook een PlayStation 5 pre-order plaatsen.