Afgelopen weekend kon je lezen dat Sony niet stil blijft zitten op het vlak van virtual reality. Dominic Mallinson, de baas van R&D bij Sony, sprak over verbeteringen voor virtual reality op termijn. Na zijn toespraak op Collision 2019 in Toronto vorige week, sprak hij in een interview met CNET.

De huidige PlayStation VR headset zal compatible zijn met de PlayStation 5 en dat neemt al een reden weg om direct een opvolger uit te brengen. Dat is niet het enige, want Mallinson vertelde ook nog dat Sony geen reden heeft om een nieuw model gelijktijdig met de nieuwe console uit te brengen. Dit omdat ze consumenten niet willen bombarderen met allerlei nieuwe producten die ze zouden ‘moeten’ kopen, want dat geeft een verkeerd signaal af.

Volgens Mallinson is het beter dat er wat ademruimte zit tussen dergelijke grote releases. Dat er vroeg of laat een nieuw model komt is nergens bevestigd, maar dat lees je wel een beetje tussen de regels door. Het zal in ieder geval niet op korte termijn zijn.

“There’s no reason for us to coincide it with a new console. From the point of view of the consumer, to be bombarded with many, many things – oh, you have to buy this, you have to buy that – is a message that we don’t want to send. In some ways, it’s good to have a little breathing space between those things.”

Vanaf 19 november kun je de PlayStation 5 kopen voor € 500,- of de Playstation 5 digital edition voor € 400,- Je kunt daar ook een PlayStation 5 pre-order plaatsen.