In een video van Digital Foundry wordt namelijk de suggestie gegeven dat bepaalde PS4 games op de PlayStation 5 een boostmodus krijgen. Deze modus maakt onbeperkte framerates en dynamische resolutieschaling mogelijk. Dark Souls 3 en Sekiro: Shadows Die Twice zijn twee van de games die vermoedelijk deze boostmodes zullen hebben. Beide games hebben geen frameratelimiet op de PS4. Omdat de PS4-cpu waarschijnlijk de beperkende factor is in de prestaties, is het mogelijk dat beide op 60 frames per seconde op de PlayStation 5 zullen draaien.

Bloodborne zal vanwege de huidige frameratelimiet van 30 fps waarschijnlijk niet beter spelen op de PS5. Maar Final Fantasy XV is een andere game die zou kunnen profiteren van de betere hardware, omdat deze game al verschillende modussen heeft voor de PlayStation 4 Pro.  Waarvan je ook op de PS5 kunt profiteren.

Vanaf 19 november kun je de PlayStation 5 kopen voor € 500,- of de Playstation 5 digital edition voor € 400,- Je kunt daar ook een PlayStation 5 pre-order plaatsen.