In een interview met Wired onthult Mark Cerny, de systeemarchitect van de PS5, over de backwards compatability. Over de prijs zegt hij niets meer dan dat die goed zal zijn, in het licht van wat de PS5 kan.

Mark Cerny: “I believe that we will be able to release it at an suggested retail price that will be appealing to gamers in light of its advanced feature set.”

Dat kan betekenen dat de PS5 duurder wordt dan de eerder aangenomen PS5 prijs van 499 euro. Dezelfde prijs als de PS4 bij introductie. Cerny was terughoudend om te veel over het onderwerp te zeggen, maar hij verklaarde wel dat het systeem wordt gelanceerd met een ‘aantrekkelijk’ prijskaartje. De verwijzing naar de geavanceerde functies van de console lijkt een hint te zijn dat de PlayStation 5 niet goedkoop zal zijn, want we weten al dat Sony de nieuwe console met sterk verbeterde hardware gaat lanceren. Onder de motorkap is er gekozen voor een AMD Ryzen-cpu van de derde generatie in combinatie met een Radeon Navi-gpu. Daarnaast is er ondersteuning voor 8K, ray tracing en korte laadtijden dankzij het gebruik van razendsnelle opslag.

Vanaf 19 november kun je de PlayStation 5 kopen voor € 500,- of de Playstation 5 digital edition voor € 400,- Je kunt daar ook een PlayStation 5 pre-order plaatsen.