De PlayStation 4 heeft duidelijk de oorlog van de Xbox One gewonnen. Dat wil echter niet zeggen dat de Xbox One geen voordelen heeft ten opzichte van de PS4, want op het gebied van backwards compatibility kan Sony nog veel leren van Microsoft.

Op de Xbox One is het bijvoorbeeld mogelijk om Xbox 360- en Xbox-games te spelen, terwijl oude PlayStation-games alleen via de streamingdienst PlayStation Now kunnen worden gespeeld. In de afgelopen maanden zijn er verschillende geruchten verschenen die suggereerden dat de PlayStation 5 backwards compatibel is en dat is ook iets waar NPD-analist Mat Piscatella mee instemt.

Piscatella sprak in een interview met GamingBolt de verwachting uit dat de PlayStation 5 ook PS4-games kan afspelen. “Het lijkt me voor de hand liggen dat de PlayStation 5 backwards compatibel zal zijn met games voor de PS4.”

Vanaf 19 november kun je de PlayStation 5 kopen voor € 500,- of de Playstation 5 digital edition voor € 400,- Je kunt daar ook een PlayStation 5 pre-order plaatsen.