We weten inmiddels zekers dat de PlayStation5 een ‘gewone’ traditionele console zal worden. Dus cloud gaming staat nog even ver weg van de PS5. Voor sommigen is dit goed nieuws, anderen zullen het jammer vinden. Wel werden recent de abonnementsprijzen van PlayStation Now verlaag. En ook werden er verschillende nieuwe games, waaronder GTA V, God of War en Uncharted 4, aan de bibliotheek toegevoegd. Dat komt niet als een verrassing, want in november wordt een nieuwe concurrent gelanceerd: Google Stadia.

Een van de voordelen van Google Stadia is de controller. Deze controller maakt namelijk verbinding met je Wi-Fi-netwerk en kan daardoor rechtstreeks communiceren met de servers van Google, zodat de vertraging wordt beperkt. Mits je overigens over de juiste pro hardware beschikt van Google.

Een nieuwe patentaanvraag van Sony toont aan dat ze aan een soortgelijke controller werken. Deze controller kan op een traditionele manier worden gebruikt, maar kan ook verbinding maken met het internet. In het patent beschrijft Sony dat het hiermee vertraging tot een minimum kan beperken. De patentaanvraag hoeft niet te betekenen dat het product er ook gaat komen.

Een ‘internet’ controller zal voor Sony een uitstekende manier zijn om gamers op een goedkope manier kennis te laten maken met het PlayStation-platform. Gamers zullen in dat geval alleen een controller hoeven aan te schaffen en in het bezit moeten zijn van een slimme televisie of mediaspeler om de games via PlayStation Now te spelen.

Vanaf 19 november kun je de PlayStation 5 kopen voor € 500,- of de Playstation 5 digital edition voor € 400,- Je kunt daar ook een PlayStation 5 pre-order plaatsen.