Sony laat zelf niet veel los over de aangekondigde Playstation5, maar via Reddit en gameforum ResetEra komen nu wel heel sappige details naar buiten. Alleerst de prijs: volgens deze geruchten zal de prijs van de PS5 € 399,- zijn, dat is namelijk de introductieprijs van de PS4 en die zou ook voor de PS5 gaan gelden.

Playstation 5 kost € 399,- bij de introductie

Daarnaast zal de PS5 geintroduceerd worden tijdens de kerstdagen van 2020. Vanaf dit schrijven nog iets minder dan 2 jaar.

In de post op Reddit stonden ook de vermoedelijke specificaties vermeld, maar die post werd al snel weer verwijderd. Een insider van gameforum ResetEra bevestigde echter dat de post inhoudelijk zou kloppen. Dit zijn de PS5 specificaties zoals die genoemd werden:

PS5 specificaties en prijs

  • CPU: Custom 8 cores / 16 Threads Zen 2 CPU
  • GPU: Custom NAVI @8+ teraflops
  • Geheugen: 12GB GDDR6
  • Opslag: 1TB SSD
  • Prrijs: €399,-

Volgens ResetEra kloppen deze specificaties en is het niet slechts een gok. Waar ze dat op baseren wordt echter niet duidelijk. Daarom zoals altijd bij geruchten: neem ze niet te serieus.

Vanaf 19 november kun je de PlayStation 5 kopen voor € 500,- of de Playstation 5 digital edition voor € 400,- Je kunt daar ook een PlayStation 5 pre-order plaatsen.