Er is een foto uitgelekt van de PS5 devkit. De foto is echter zo slecht en klein, dat het lastig is te bepalen of dit inderdaad de PS5 devkit is. Wel is de devkit 2 kleurig net als de PS4 devkit destijds was. De eerste devkits zijn al in 2018 verstuurd naar ontwikkelaars, zoals wij ook al in 2018 hebben gemeld. Maar de meest recente devkits, waar nu ook foto’s van zijn gelekt, zijn pas deze zomer verzonden.

Eerder heeft de website Letsgodigital zelf afbeeldingen gemaakt van PS5 devkits of misschien wel de PS5 zelf. Ze hebben die designs gebaseerd op patenten die geregistreerd zijn door Sony in Brazilië. Om een beeld te geven van het ontwerp dat in de patent aanvraag stond hebben ze zelf een 3D model gemaakt.

Opvallend is dat Codemasters game developer Matthew Scott eerst bevestigde op Twitter dat de beelden inderdaad de PS5 devkit betrof, maar dat zijn volledige Twitter account enkele uren laten compleet verdwenen is. Heeft Sony hier ingegrepen?

Check hier de beelden!

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Vanaf 19 november kun je de PlayStation 5 kopen voor € 500,- of de Playstation 5 digital edition voor € 400,- Je kunt daar ook een PlayStation 5 pre-order plaatsen.