In een geweldige eerste trailer leren we een hoop over de nieuwe Assassin’s Creed game, “Assassin’s Creed: Valhalla“. Het zal gaan om een game in heel andere setting, de tijd van de vikingen. Eivor is net als het vorige hoofdpersonage te spelen als mannelijke of vrouwelijke variant. Deze is naar eigen smaak aan te passen met eigen tatoeages, ‘warpaint’ en de uitrusting. De wereld van Assassin’s Creed: Valhalla wordt beïnvloed door de keuzes die jij als speler maakt. Dit gaat van de politieke samenwerkingen, keuzes in gevechten tot aan de keuzes die je maakt in gesprekken. Door de keuzes beïnvloeden spelers het voortbestaan van de Vikingclan.

Er komen verschillende edities van het spel, zoals we al vaker hebben gezien in de serie:

Gold Edition

  • Exemplaar van Assassin’s Creed: Valhalla
  • Season Pass

Ultimate Edition

  • Exemplaar van Assassin’s Creed: Valhalla
  • Season Pass
  • Ultimate Pack: Berserker Gear Pack, Berserker Settlement Pack, Berserker Longschip Pack
  • Set van Runes om de wapens/uitrusting te verbeteren

De vikingclan staat onder leiding van Eivor en is verdreven uit Noorwegen in de negende eeuw na Christus. Dit is ook de tijdsperiode waarin de game zich afspeelt. De clan vaart over de Noordzee en komen uit in Engeland. Spelers zullen daar een nieuwe toekomst proberen te bouwen. Spelers hebben een nieuw vechtsysteem waarbij het mogelijk is om in beide handen een ander wapen te gebruiken. Zo zag je in de trailer dat een zwaard en bijl werd gebruikt. Spelers gaan verder op zoek naar grondstoffen en kunnen hun schip naar locaties leiden om daar een raid uit te voeren. De grote vijand van de game lijkt Aelfred of Wessex te worden, de koning van de Saxen.

Bekijk alle screenshots van PS5 Assassin’s Creed: Valhalla

Vanaf 19 november kun je de PlayStation 5 kopen voor € 500,- of de Playstation 5 digital edition voor € 400,- Je kunt daar ook een PlayStation 5 pre-order plaatsen.