We hopen allemaal op 4K met 60FPS, maar Comic Book dropt de bom met 8K/120FPS. Althans dat schrijven ze in hun artikel. In Tokyo vindt de Inter Bee plaats (lijkt op de CES) en daar had Sony iets bijzonders te laten zien. Het ging eigenlijk om de TV met Crystal Led Technology. Deze technologie heet CLEDIS en maakt 120FPS gaming op 8K mogelijk.

De video hierboven toont wat er gepresenteerd werd. Het gaat om beelden uit Gran Turismo, maar niet uit een van de delen die al gereleased is. De CEO Kazunori Yamauchi vertelde over deze beelden dat het ongeveer 6 maanden kost om 1 auto te modelleren voor het spel. En dat ze nu dus bezig zijn voor toekomstige consoles en niet de huidige consoles. Hij vermelde ook dat deze modellen dus voor 8k geschikt zijn.

Met andere woorden deze beelden tonen dus wat er aan gaat komen in nieuwe consoles! En dat zou natuurlijk ook de PlayStation5 kunnen zijn. Alhoewel niemand nu nog denkt dat de PS5 meer dan 4k/60FPS aan zou kunnen. Dus 8k is wellicht nog verder in de toekomst pas mogelijk.

Vanaf 19 november kun je de PlayStation 5 kopen voor € 500,- of de Playstation 5 digital edition voor € 400,- Je kunt daar ook een PlayStation 5 pre-order plaatsen.