Playstation 5 release datum

Wanneer komt de PS5?

PS5 release date

Er gingen veel geruchten rond dat de PS5 wellicht al in 2018 zou worden uitgebracht. Maar Sony heeft slecht nieuws voor fans die wachten op de geruchten PS5-releasedatum in 2018.

De lanceerdatum van de Playstation 5 is najaar 2020

Wanneer komt de PS5?

Er gaan al lange tijd geruchten over de release van de PlayStation 5. Zo zou die al in 2018 komen, maar dat werd al snel ontkracht (en het is al 2019 dus dat weten we wel zeker).

De eerste devkits zijn al verzonden, dus we weten dat er al aan games wordt gewerkt. En Sony heeft ook al officieel aangegeven dat er aan de PS5 wordt gewerkt.

Volgens de laatste geruchten zal de Playstation 5 in najaar 2020 op de markt komen. Dat lijkt ook haalbaar en passend in de logische tijdlijn van Playstation consoles.

Voorlopig geen PS5 na release PS4 pro

Macquarie Capital Securities-analist Damian Thong voorspelde onlangs een PS5 releasedatum van 2018 voor de PS4-follow-up. Echter, in een interview met de Duitse site Golem.de, suggereerde Sony’s Shawn Layden dat het wachten veel langer zou kunnen duren.

Layden zei dat het “waarschijnlijk wel enige tijd zou duren” voordat de PS5 wordt uitgebracht, wat suggereert dat het dromen over een lancering in 2018 voorbarig is. Hij was ook bezorgd over het feit dat Sony zou beginnen met het uitgeven van PS4 Pro-only titels. “Dat zal nooit gebeuren!” zei hij. “Met de Playstation 4 Pro hebben we dit soort innovatie (de Pro) voor het eerst ge├»mplementeerd in de levenscyclus van een console.

“De Pro biedt eigenlijk alleen maar voordelen zoals 4K-resolutie en HMD voor spelers die dat kunnen en willen gebruiken.

“Voeg hier een stabielere beeldsnelheid en grotere ruimte op de harde schijf aan toe, dat maakt de Pro geweldig. Terwijl PS4 gebruikers geen nadelen ondervinden. Elk van onze games zal blijven draaien op de klassieke PS4 en gewoon iets beter op de Pro.”

De PS4 Pro is voorlopig dus als beste Playstation console te koop. Tot de PS5 er is natuurlijk!