De PlayStation 5 komt eind dit jaar uit en zal een hele nieuwe generatie controllers introduceren. Sony heeft nog niets bekend gemaakt wat betreft prijs en exacte lanceerdatum. Sony heeft de PS4 destijds bekend gemaakt eind februari. En daarvan zal Sony niet heel erg afwijken voor de PS5 blijkt uit uitspraken van senior executive vice president en chief financial officer Hiroki Totoki.

Hij stelt dat het moeilijk is om over de timing te spreken, maar zegt ook dat het vergelijkbaar zal zijn met het verleden. Kortom dat zou dan in februari kunnen zijn. Dat lijkt ons niet logisch, gezien het feit dat februari bijna om is.  Mocht Sony alsnog voor een onthulling in februari kiezen, dan zal dat hoogstwaarschijnlijk via een State of Play livestream zijn.

“It’s very difficult to really discuss this timing-wise, but as of today, we will provide the guidance at a time period which is comparable to the past. So we will not change the time schedule.”

Vanaf 19 november kun je de PlayStation 5 kopen voor € 500,- of de Playstation 5 digital edition voor € 400,- Je kunt daar ook een PlayStation 5 pre-order plaatsen.