Playstation 5 VR games

Wordt Virtual Reality volwassen op PS5?

Over PS5 games

PS5 games

PS5 VR games

Playstation 5 VR games

Virtual Reality is eindelijk uitgegroeid van een droom tot iets dat je echt kunt kopen en ervaren op een PlayStation-console. De concurrentie is aardig geweest van de Oculus Rift tot de HTC Vive. Maar ondertussen zijn er steeds meer gamebedrijven waardoor de PlayStation VR catalogus met de week groeit.

Recente verkoopaantallen tonen de sterke acceptatie van deze nieuwe hardware en is ook duidelijk dat Sony voorop loopt. Wanneer PS5 wordt uitgebracht, heeft deze de kracht (en mogelijk de VR-headset) om ze alle concurrenten te verslaan.

Playstation VR

Na de lancering eind 2016 wilde iedereen weten of PlayStation VR goed zou verkopen. Zou het snel gaan en Sony’s staat van dienst van slecht presterende randapparatuur (PlayStation Move) doorbreken? Er waren tal van pessimisten die het wilden neerschieten, maar begin 2017 kwam Sony met cijfers.

Andrew House, global chief executive van Sony Interactive Entertainment, sprak met The New York Times en noemde een paar details over de verkoop van hun VR-headset en hoe ze tegen de verwachtingen ingingen.

Ze besloten om niet zoveel te produceren als je zou verwachten, en als gevolg daarvan was er overal een groot tekort in winkels, vooral Japan. Tijdens zijn interview met The New York Times, onthulde Andrew House dat PSVR vanaf 19 februari 2017 915.000 headsets had verkocht in de vier maanden na lancering.

De doelen voor Sony waren een miljoen headsets in de eerste zes maanden. Andrew House zei in zijn interview dat “Je letterlijk mensen in een rij hebt staan buiten winkels als ze weten dat de voorraad wordt aangevuld”, toen hij de sfeer in Japan beschreef.

Deze cijfers plaatsen Sony ook in de voorhoede van het succesvolle VR Gaming. Onder de premium headsets is PlayStation VR de laagste geprijste, zo rond de 400 euro. Hoewel Oculus, Facebook en HTC hun verkoopcijfers nog niet hebben gedeeld, schat het onderzoek van SuperData Research dat Oculus Rift ongeveer 243.000 verkocht heeft en HTC Vive 420.000 verkocht tegen het einde van 2016.

Er is nog geen releasedatum voor PS5, maar we hebben een aantal ideeën over wanneer dat zou kunnen zijn. Andere website hebben in het verleden de voorspelling van analist Damian Thong besproken, waarin hij voorspelde dat PS5 in 2018 zou worden uitgebracht.

Maar dat is een beetje te snel, gezien de recente release van PS4 Pro en PlayStation VR. Tegen de tijd dat de PS5 komt heeft Sony met de PS4 jarenlang van VR kunnen leren en talloze patches en verbeteringen gedaan om de PS5 als de mainstream VR-console naar keuze te verstevigen.

Als de PS5 met VR uitkomt in 2020 dan zal het er ongeveer zo voor staan:

  1. PS5 zal absoluut krachtiger zijn dan de cocurrentie
  2. PS5 komt hoogstwaarschijnlijk samen met of wordt uitgebracht naast een PSVR 2.0-model
  3. Er komen gewone PS5 games en PS5 VR games

Alle ervaring en kennis die Sony heeft verzameld, zal resulteren in betere VR-hardware en meer getalenteerde VR-ontwikkelaars om uit te putten.
Kortom, Sony heeft de kracht, de middelen en het talent om een ​​VR-oplossing te bieden waarmee het mijlenver voor op de concurrentie ligt.

Sony heeft in de VR-wedstrijd voorsprong genomen en zal met de PlayStation 5 de overwinning claimen. Althans daar gaan wij van Future Games vanuit!