Hoewel veel van de gamingbuzz in 2017 afkomstig was van Nintendo – met het ongelooflijke succes van de Nintendo Switch – en Microsoft met hun supercharged Xbox One X, valt niet te ontkennen dat Sony met de PS4 nog steeds een uitstekend jaar had.

Sony’s PlayStation 4 is bijna vijf jaar oud, maar het blijft de verkoop van PS4 consoles domineren en over de hele linie heeft het waarschijnlijk de grootste en beste collectie van exclusives in vergelijking met zijn rivalen.

Maar om niet op hun lauweren te rusten, bekijkt Sony hun volgende console al, waarvan we aannemen dat hij de PlayStation 5 wordt genoemd.

We weten dit, want vorig jaar bevestigde PlayStation-baas Shawn Layden dat een PS5 “er aan zat te komen”, ondanks dat hij ook de verwachtingen temperde door te zeggen dat het “waarschijnlijk nog een tijdje” zou duren voordat hij aankomt.

Het feit blijft echter bestaan, we weten dat de PS5 deel uitmaakt van de toekomstige plannen van PlayStation.

En als de volgende home-console van Sony er ongeveer uitziet als het concept in deze trailer, dan zouden we zeker niet klagen.

De video is eigenlijk gewoon een verlanglijst met functies die de bestaande PS4 Pro drastisch kunnen verbeteren, zoals de volledige 4K en SSD-harde-schijf-release.

Check de video!

Vanaf 19 november kun je de PlayStation 5 kopen voor € 500,- of de Playstation 5 digital edition voor € 400,- Je kunt daar ook een PlayStation 5 pre-order plaatsen.