De laatste Rainbow Six is ​​enorm succesvol geweest voor Ubisoft en heeft sinds de release in 2015 meer dan $ 1 miljard opgebracht. Het zit momenteel van z’n vierde jaar aan nieuwe content, omdat er nog steeds nieuwe operators aan de game worden toegevoegd.

Rainbow Six Siege is een zeer succesvol voorbeeld van de spellen als servicemodel, en blijkbaar zal zelfs de komst van nieuwe consoles Ubisoft waarschijnlijk niet overtuigen om een ​​vervolg te ontwikkelen.

Tijdens de finale van seizoen IX van de Pro League zei Rainbow Six, merkregisseur Alexandre Remy, dat er geen vervolg aan de horizon is en dat de game waarschijnlijk wordt ondersteund door de volgende generatie consoles.

Hij verklaart dat het de bedoeling is dat spelers na hun lancering kunnen migreren om de game op hun nieuwe systeem te spelen. “De reden hierachter is dat we onze gemeenschap niet tussen de verschillende platforms willen scheiden”, zei hij. “In een ideale wereld van morgen zouden we spelers van elk platform graag samen kunnen laten spelen. We naderen de next-gen met dezelfde geest. ”

“We moeten alles in het werk stellen dat wanneer de volgende generatie binnenkomt, ze worden behandeld als een high-end pc versus een andere pc.”

Natuurlijk zijn er nog veel dingen die we nog niet weten over de volgende generatie consoles. We weten echter dat de PS5 backwards compatibel zal zijn, waardoor het misschien wat eenvoudiger wordt.

Vanaf 19 november kun je de PlayStation 5 kopen voor € 500,- of de Playstation 5 digital edition voor € 400,- Je kunt daar ook een PlayStation 5 pre-order plaatsen.