De PlayStation 5 wordt naar verluidt in 2020 op de markt gebracht, maar er is nog relatief weinig bekend over de specificaties van de nieuwe console. Gran Turismo-ontwikkelaar Polyphony Digital geeft een idee van wat we op het grafische vlak van de volgende generatie consoles kunnen verwachten. Het team blijkt namelijk te werken aan een nieuwe engine voor Gran Turismo 7.

Op SIGGRAPH 2018 in Azië toonde de ontwikkelaar een verbeterde engine om de game er grafisch mooier uit te laten zien dan Gran Turismo Sport, waarbij alle mogelijkheden worden verkend om de game nog realistischer te maken. De nieuwe engine zou ook gebruikmaken van ray tracing. Deze technologie wordt toegepast voor het creëren van realistische belichting, echter vereist ray tracing erg veel rekenkracht.

Nvidia maakte ray tracing beschikbaar met de RTX 20-serie. Het is overigens niet waarschijnlijk dat Gran Turismo 7 binnenkort wordt uitgebracht. Er wordt zelfs gespeculeerd dat de game vanwege de implementatie van de nieuwe engine niet voor deze generatie PlayStation 4-consoles verschijnt.

Vanaf 19 november kun je de PlayStation 5 kopen voor € 500,- of de Playstation 5 digital edition voor € 400,- Je kunt daar ook een PlayStation 5 pre-order plaatsen.