Microsoft heeft in het afgelopen jaar verschillende studio’s opgekocht die first-party games moeten gaan maken voor de Xbox en andere Microsoft platformen. Sony beschikt al over een fors netwerk, want momenteel hebben ze wereldwijd 13 first-party studio’s werken aan exclusieve PlayStation titels.

Daar zal het niet bij blijven, want uit opmerkingen van CEO Jim Ryan bij een aandeelhouders presentatie blijkt dat ze van plan zijn om meer ontwikkelaars op te kopen. Specifiek ging Sony niet op hun wensen in met betrekking tot specifieke studio’s, maar kijk er niet raar van op als er vroeg of laat een studio opgekocht wordt.

Verder is Sony ook van plan om meer in de 13 bestaande studio’s te investeren en ze de ruimte te geven om uit te breiden. Met het oog op de PlayStation 5 is dit dus een interessante visie, want in theorie zouden deze plannen kunnen betekenen dat we in de toekomst meer exclusieve games krijgen.

Vanaf 19 november kun je de PlayStation 5 kopen voor € 500,- of de Playstation 5 digital edition voor € 400,- Je kunt daar ook een PlayStation 5 pre-order plaatsen.