Sony is druk met het aanvragen van patenten. Want er is weer een nieuw patent dat slechts enkele weken geleden is ingediend. Het gaat om een patent die op emulatie niveau extra opties en verbeteringen toevoegt aan een game, zonder de code te veranderen. Bijvoorbeeld 4K, HDR en betere textures.

Het toevoegen hiervan kan wanneer de ontwikkelaar hogere resolutie textures beschikbaar stelt. Deze kunnen dan apart worden geladen en de emulator doet verder het werk en vervangt de textures in-game door de nieuwe textures.

Sony’s patent lijkt erg veel op de backwards-compatible service van Microsoft. Zij optimaliseren oude Xbox-games ook voor de Xbox One X zonder al teveel tussenkomst van de originele ontwikkelaar. Zo ziet de originele Red Dead Redemption er op de Xbox One bijvoorbeeld beter uit dan menig uitgebrachte officiële remaster.

Vanaf 19 november kun je de PlayStation 5 kopen voor € 500,- of de Playstation 5 digital edition voor € 400,- Je kunt daar ook een PlayStation 5 pre-order plaatsen.