Er gaan al veel geruchten rond over de Sony PlayStation 5. Next-gen consoles brengen altijd grote veranderingen op het gebied van graphics en specs. Dat zal niet anders zijn met de PS5. Maar gamers vragen zich af of 4K-gaming mogelijk zal zijn met alle next-gen consoles en elke game. De Xbox One X is in staat om veel games in 4K met 30 FPS te draain maar dat kan voor de PS5 wel een anders zijn. Wellicht is die niet in staat om games op echte 4K met 30 FPS te draaien.

De Sony PlayStation 5 wordt naar verwachting uitgerust met een nieuwe 7nm GPU genaamd Navi. De 14nm Vega 10 GPU-functies in 4096 Stream Processors, maar dankzij de kleinere 7nm GPU kan Navi zijn voorzien van 1.6 x meer logica in dezelfde chip. Volgens de geruchten zal de Sony PlayStation 5 richtprijs rond $500 liggen. Het is nog maar de vraag of er in 2012, als de PS5 uitkomt, er hardware is voor minder dan  $500 die in staat us om games te draaien op 4K 30 FPS. Hoewel de hardware nog aanzienlijk zal verbeteren, dankzij de Nvidia, RTX graphics in games.

Laten we aannemen dat de Navi is in staat om games te draaien in 4k 30 FPS dankzij optimalisatie, maar het zal waarschijnlijk worden tegengehouden door de CPU. Meestal hebben consoles namelijk zwakke CPU’ s, zodat de GPU is beperkt  is en niet zijn ware potentieel kan gebruiken. Dit is namelijk ook het geval met de PS 4 Pro, vanwege de zwakke CPU wordt  de GPU beperkt. Als Sony games wil draaien in 4K en 30 FPS in 2021, zou de PS5 echt meer moeten kosten dan $500 en of dat lekker gaat vallen bij gamers is nog maar de vraag.

Vanaf 19 november kun je de PlayStation 5 kopen voor € 500,- of de Playstation 5 digital edition voor € 400,- Je kunt daar ook een PlayStation 5 pre-order plaatsen.