Dit jaar zal Sony officieel gaan aankondigen wanneer de PlayStation 5 uit zal komen is de verwachting. Dat die komt is natuurlijk al bevestigd, we weten alleen nog niet precies wanneer. Al is de verwachting dat je eind 2020 de PS5 kunt kopen.

Op ResetEra wordt ondertussen gesproken over een verschuiving van aandacht van de PS4 naar de PS5. De welingelichte bron Daniel Ahmad verteld dat Sony ontwikkelaars hun aandacht hebben verschoven naar PS5 devkits. Dat de PlayStation 5 devkits er al zijn, was al een tijdje bekend. Meerdere softwareontwikkelaars hebben de devkits al ontvangen.

De Sony studio’s waar het om gaat zijn bijvoorbeeld Naughty Dog, bekend van The Last of Us en Uncharted. Maar ook Santa Monica Studio van God of War en Sucker Punch van inFamous en Ghost of Tsushima. Behoorlijke studio’s dus die zich nu bezig houden met PS5.

Van 18 tot 22 maart is er een Game Developers Conference in San Francisco. De verwachting is dat daar nog meer details naar buiten zullen komen.

De PlayStation 5 gaat 399 euro kosten bij de introductie is nu de verwachting. En je kunt de PS5 kopen vanaf eind 2020.

 

Vanaf 19 november kun je de PlayStation 5 kopen voor € 500,- of de Playstation 5 digital edition voor € 400,- Je kunt daar ook een PlayStation 5 pre-order plaatsen.