Een medewerker van Square Enix studio Luminous Productions werkt aan een “new AAA title for PS5,” volgens zijn LinkedIn overzicht.

Een 3D artiest van Square Enix heeft recentelijk opgemerkt dat zijn team aan een nieuwe PlayStation 5 game werkt. De opmerking is inmiddels weer weggehaald, maar er stond duidelijk dat het team aan een AAA titel werkt die naast ontwikkelingen aan een nieuwe smartphone game door zijn team is opgepakt.

Een schermafbeelding is door Resetera gemaakt en online gezet. Daarin staat deze AAA titel vermeld en ook eerder werk aan Final Fantasy 15.

Luminous Productions is ontstaan in maart 2018 met de focus op AAA games. Final Fantasy 15 director Hajime Tabata zou deze tak gaan leiden maar hij is recentelijk opgestapt bij Square Enix.

Dat Sony een nieuwe PS5 maakt is geen nieuws. Veel geruchten gaan rond en PlayStation5 devkits zouden al zijn uitgestuurd. Deze LinkedIn post is een mooie bevestiging dat er daadwerkelijk echt gewerkt wordt aan nieuwe games en dat de PS5 er dus echt aan komt.

Vanaf 19 november kun je de PlayStation 5 kopen voor € 500,- of de Playstation 5 digital edition voor € 400,- Je kunt daar ook een PlayStation 5 pre-order plaatsen.