Bij Naughty Dog studio wordt gewerkt aan The Last of Us Part II, maar nieuwe geruchten melden dat er een nieuwe game in ontwikkeling is. De studio noemt het zelf Stray’s Cross. Het zou gaan om een firstperson action-adventure game binnen het steampunk game-genre. Het gerucht is afkomstig van een anonieme 4chan-gebruiker, wat natuurlijk geen echt betrouwbare bron is.

De game zou nog geen officiële titel hebben en Stray’s Cross zou een codenaam zijn voor het project. De games van Naughty Dog zijn meestal gebaseerd op een realistische wereld. Stray’s Cross zou draaien om twee hoofdrolspelers. Een voormalige vrouwelijke wetenschapper die wordt beschreven als een getalenteerde geleerde die volledig gefascineerd is door ruimtetijdwetenschap. Zij zou vertrouwelijke documenten hebben ontdekt die haar zullen helpen om een geheim te onthullen. En de tweede hoofdrolspeler is een voormalige bouwvakker die gezocht wordt door de politie. Hij zou ten onrechte zijn gearresteerd vanwege het beschermen van een eveneens gezochte vriend tijdens een schietpartij met de politie.

Het plot draait om een geheim conflict dat al eeuwen speelt en een einde aan de bestaande samenleving kan maken. Het verhaal begint met een ontmoeting tussen de twee hoofdrolspelers, beide met totaal andere achtergronden. Ze moeten samenwerken om te krijgen wat ze zoeken. Deze informatie over Stray’s Cross zou tijdens een bespreking tussen Sony en Naughty Dog zijn onthuld. De uiteindelijke naam van de game zou nog niet zijn vastgesteld, hoewel het duidelijk is dat de game exclusief verschijnt voor de PlayStation 5 (PS5).

Je kunt de Playstation 5 kopen vanaf eind 2020.

Vanaf 19 november kun je de PlayStation 5 kopen voor € 500,- of de Playstation 5 digital edition voor € 400,- Je kunt daar ook een PlayStation 5 pre-order plaatsen.