De nieuwe supersnelle flash SSD opslag van de PS5 is goed ontvangen door ontwikkelaars. Ze zijn erg enthousiast over de nieuwe mogelijkheden. In een interview met GamingBolt zegt Will Traxler van Traxmaster Software, ontwikkelaar van de komende 2.5D-gevechtsplatformserver Exception, dat open-world games het meest zullen profiteren van het snelle opslaggeheugen van de PlayStation 5.

Traxler denkt dat relatief eenvoudige games, inclusief Exception, weinig voordeel uit de nieuwe mogelijkheden halen, omdat de assets van levels al van te voren worden ingeladen. Maar open-world games is het een volledig ander verhaal. “Ik denk dat SSD’s de grootste impact zullen hebben op open-world games die continu texturen en modellen streamen naar de virtuele wereld”, aldus Traxler. “Ik ben er zeker van dat ontwikkelaars een aantal geweldige nieuwe toepassingen voor SSD’s zullen verzinnen zodra dit de nieuwe standaard wordt. Ik kijk er naar uit om te zien waar dit naar toe gaat.”

Vanaf 19 november kun je de PlayStation 5 kopen voor € 500,- of de Playstation 5 digital edition voor € 400,- Je kunt daar ook een PlayStation 5 pre-order plaatsen.