De PS5 komt er nu echt aan, nog een jaartje! En dan is het zo ver. En dat betekend dus dat er games in ontwikkeling zijn. Dat kan niet anders. Een aantal games zullen zowel voor PS4 en PS5 gaan uitkomen, maar er zijn ook al games aangekondigd voor de PS5 als exclusive. Het is goed om nu al te weten welke games in ontwikkeling zijn, zodat je straks goed weet welke games er beschikbaar zijn als je je PlayStation 5 besteld!

Grand Theft Auto 6

Natuurlijk verwachten we GTA VI op de PS5! Dat kan gewoon niet anders. Rockstar heeft in het verleden veel succes gehad met deze game reeks en het zal vast niet lang meer duren voordat Rockstar bekend gaat maken dat Grand Theft Auto VI voor de PlayStation 5 zal uitkomen.

GTA VI voor PS5
Cover door Chips

Final Fantasy 7 Remake

Deze versie van FF7 zal voor de PS4 uitkomen maar OOK voor de PlayStation 5.  Yosuke Matsuda heeft dit immers zelf gezegd in een interview. Hij vertelde dat Final Fantasy 7 Remake voor zowel PS4 als PS5 uitkomt. En dat is ook wel logisch omdat het verhaal in verschillende hoofdstukken uitkomt. Tegen de tijd dat hoofdstuk twee komt zal de PS5 er al zijn of wellicht bijna zijn. Dit spel is een remake van en klassieker uit de jaren negentig en een van de beste Final Fantasy games aller tijden.

final fantasy vii PS5
Final Fantasy VII PS5

The Lord of the Rings: Gollum

Dit spel is door Daedalic Entertainment aangekondig voor 2021. En daarbij hebben ze gezegd dat het spel voor alle ‘relevante’ consoles zal worden uitgebracht. In 2021 is de PlayStation 5 meer dan relevant, dus het kan niet anders dan dat deze nieuwe game ook voor de PS5 uitkomt. Dit spel is het oorspronkelijke verhaal van Gollem (of Gollum). Zijn gespleten persoonlijkheid zal een groot deel van het spel bepalen en hoe je als gamer met de omgeving of in de omgeving kunt spelen. Daarover zei de directeur van Daedalic, Carsten Fichtelmann, dat je tijdens het spelen keuzes moet maken en constant beide stemmen van Gollum in je hoofd hoort. Uitdagend!

LOTR Gollum PS5
LOTR Gollum PS5

Cyberpunk 2077

Deze vette cyberpunk game komt uit voor de PS5 zo is de verwachting. Het wordt op dit moment ontwikkeld met de toekomstige consoles in gedachte. Dus moet dit spel wel voor PS5 komen. CD Projekt Red sprak over deze game in een interview. Hij zei dat Cyberpunk 2077 qua technologie erg ver ontwikkeld is en klaar is voor de toekomstige generaties game consoles. Het spel is aangekondigd voor 2020, dus dit zou zomaar eens een lanceer-titel kunnen zijn voor de PS5.

Cyberpunk 2077 PS5
Cyberpunk 2077 PS5

The Last of Us: Part 2

Er is weinig gelekt of bekend gemaakt over deze game, maar er wordt zeker gedacht dat dit spel op de PS5 zal uitkomen. Het eerste deel heeft veel prijzen gewonnen en het langverwachte vervolg kan niet anders dan voor nieuwe consoles komen. Misschien ook een lanceer-titel?

Last of us Pt.2 PS5
Last of us Pt.2 PS5

Death Stranding

Dit spel is allang aangekondigd voor de PS4. Maar het ligt geheel in de lijn der verwachting dat Death Stranding ook voor de PS5 uit gaat komen. Hideo Kojima heeft er niet veel over losgelaten. Maar als je kijkt naar hoe lang het ongeveer duurt om dit soort games te maken, lijkt het logisch. In interviews met de ontwikkelaars is er ook wel eens naar de PS5 gerefereerd, zonder dat concreet te maken overigens. We wachten het dus af!

Death Stranding PS5
Death Stranding PS5

Ghost of Tsushima

Ook deze game is voor PS4 aangekondigd, maar de productie snelheid zou het zeer goed mogelijk maken dat deze game ook op PS5 uit gaat komen. Sucker Punch, de ontwikkelaar, heeft daar nog niets over gezegd. Maar met nog krap een jaar te gaan voor we de PS5 kunnen kopen en devkits al 2 jaar in omloop, kan het haast niet anders.

Ghost of Tsushima PS5
Ghost of Tsushima PS5

Project Awakening

Een mysterieus spel omdat het wel is aangekondigd, maar zonder vermelding van de consoles waarvoor het uit zal komen. We verwachten wel dat de PS5 er een van is, hoewel we nog weinig weten van deze 12-speler co-op open-world exploration game. Erg interessante game, hopelijk ook voor PS5.

Project Awakening PS5
Project Awakening PS5

Vanaf 19 november kun je de PlayStation 5 kopen voor € 500,- of de Playstation 5 digital edition voor € 400,- Je kunt daar ook een PlayStation 5 pre-order plaatsen.