Er zijn al een tijdje geruchten dat Sony de PlayStation 5 (PS5) in februari zou willen onthullen, echter zijn er nog steeds geen uitnodigingen verstuurd. In het geval van de PS4 gebeurde dat drie weken voor de daadwerkelijk presentatie, waardoor er eigenlijk geen tijd meer is. Een nieuw gerucht suggereert dan ook dat de PS5-presentatie in maart zal plaatsvinden en dat het vanaf volgende maand ook mogelijk zal zijn om een pre-order te plaatsen.

Dat is volgens Twitter-gebruiker @PSErebus het geval. Hij wist eerder de releasedatum van Last of Us: Part II correct te voorspellen. Maar dat wil natuurlijk helemaal niets zeggen over de betrouwbaarheid van zijn voorspellingen over de PS5 presentatie.

Naast het gerucht dat de PS5 in maart zal worden onthuld, onthulde de bron ook dat op 20 november de PS5 uitkomt en dat de console $499 (€499) gaat kosten. Ook zouden pre-orders voor de nieuwe Gran Turismo beginnen in de lente van dit jaar, GTA 6 zal uitkomen in het najaar van 2021 en de PS5 zou backwards compatibel zijn met de PlayStation, PlayStation 2, PlayStation 3 en PlayStation 4. Het lijkt ons verstandig niet teveel waarde te hechten aan deze bron.

 

Vanaf 19 november kun je de PlayStation 5 kopen voor € 500,- of de Playstation 5 digital edition voor € 400,- Je kunt daar ook een PlayStation 5 pre-order plaatsen.